Kolmen tunnin täsmäelämys

Bussiyhteys Prahasta Madridiin ei ole suora vaan autoja piti vaihtaa Ranskan  Lyonissa. Bussin ikkunasta katsoin kuinka leveän joenuoman varteen rakennettu ja korkeille rinteille nouseva kaupunki lipui ohi. Olen kuullut nimen, Lyon, aikaisemminkin. Useita rakennustyylejä ja aikakausia, varmasti paljon nähtävää. Nopeasti heräsikin kysymys, kuinka olisi mahdollista saada tuntuma uuteen paikkaan alle neljässä tunnissa?

Myöhäinen lounas yhdessä paikassa, kupillinen kahvia toisessa ja aikainen päivällinen kolmannessa. 

Siihen vielä käynti juna-aseman hyvin huolletussa, maksullisessa miestenhuoneessa, ensimmäinen hammaspesu kolmeen päivään sekä yksi tyydyttävä vaakakuva ja toinen pystyyn, niin aikaa jää juuri ja juuri sen verran, että ehdin varmistamaan, että seuraava bussi lähti juuri sieltä, mistä oletin.

Pikavisiitti oli minulle hyvä muistutus siitä, miltä tavallinen turistien kiertoajelu tuntui! Minulla ei  ehkä ollut opasta eikä tiivistettyä historiapakettia, mutta olin iloinen, että saatoin siinä pienessäkin ajassa itse valita tahtoni.

Huomiseksi Madridiin!

Author: Seppo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *